Mivel a Facebook 1000-nél több karaktert nem enged és ide még úgyse írtam, íme:
Az alábbi véleményem a következő oldallal kapcsolatos:
http://www.facebook.com/pages/Eur%C3%B3pai-Demonstr%C3%A1ci%C3%B3-Euro-demonstration-Budapest-09apr2011/152848674771968?sk=wall

Vitaindító:

Sajnos ezzel nem tudok teljes mértékben azonosulni. Jelenleg a kormány olyan intézkedések sorát tette, amivel már megvan a baj. Ezért azokat nem lehet egy varázsintéssel elsöpörni, semmissé tenni. Sajnos nem így működik. Ha (kiemelném a feltételes módot) holnaptól lemond a jelenlegi kormány és egy, a legjobb szakértőkből álló kormány alakul, a jelenlegi helyzetet csak újabb megszorításokkal, a jelenlegi adórendszer eltörlésével és az előzőhöz hasonló (kétkulcsos) visszaállításával lehet kilábalnunk. Ezért nem tudok nemet mondani a megszorításokra. Legyünk reálisak, én legalábbis megpróbálom.

Tegyük tisztába azt is, hogy mi a szociális Európa. Nem (kiemelném a NEM szót) a szocialista pártot jelenti, hanem az emberekkel, azok helyzetével való törődést (szociális: társadalmi, közösségi; az emberek kapcsolataira vonatkozó). Ezzel egyet tudok érteni (bér realizáció, munkahelyteremtés, stb.).

Sajnos tehát adott a helyzet, Orbán nem teheti meg politikailag, hogy kijelenti: megszorítások lesznek (mivel amit az egykulcsos adóval a gazdagabbaknak adott, azt valahonnan - a kevésbé jómódúaktól - be kell "pótolni"). Márpedig a Széll Kálmán terv csupa megszorítás.

A jelenlegi alkotmányozás címén egy hatalmas színjáték folyik. Emiatt mint civil felemelhetem a szavam és úgy érzem fel is kell. Én a '80-as születésűek közé tartozom. Már egy szabad országba születtem, hisz kamaszként nem az állam, hanem a szüleim korlátoztak (nevezzük nevelésnek és szerintem jó "munkát" végeztek, mert megtanítottak arra, hogy ha hallok valamit azt előbb gondoljam át, hogy az valóban úgy van-e, tehát gondolkozzak) :) Sosem voltam párttag, eleinte a Fidesz is szimpatikus volt, de voltaképp akkortájt nem érdekelt a politika annyira, mint manapság. Nem éreztem ezt a mindennapjaim részének. Igen a Feri is jó fejnek tűnt, mert vagány volt, nem a megszokott befásodott politikus, de mára már fakó, mondhatni egyik kutya, másik eb. De! És itt jön a lényeg. Jelenleg nagyon is érzem a saját bőrömön és a környezetemben élőkén, hogy nagyon nem stimmel ami most itt folyik. Már azt sem tudom, hogy a következő hónapban mire számítsak. Sőt, nem érzem, hogy lenne politikai képviseletem, bár eddig sem volt igazán, hiszen minden pártban van valami jó, de sajnos nincs olyan párt ami csak a jókat (értsd: jó és reálisan megvalósítható ötleteket) sorakoztatja fel. Mert az pedig kell és szükséges, hogy igazi hangom lehessen. Civilként az utca csak a végső megoldás lehet egy demokráciában. De ha nincs politikai képviseletem? Nos, talán itt kéne már végre azon elgondolkodni, hogy kinője magát a civilek csoportja és politikai erővé formálódjon.

Ennek mikéntjét csak egyféleképp látom megvalósíthatónak:
Papíron egyezséget kell kötni valamelyik ellenzéki párttal, mindegy melyikkel (mindegyikkel egyszerre lenne az igazi, hogy végre valós összefogás jöjjön létre), akik vállalják, hogy a civilekkel folyamatosan konzultálnak és képviselik őket a parlamentben. Demokratikus keretek között ezt csak így lehet meglátásom szerint. Ha ez megvan, akkor a platformunk a hozzászólásainkhoz, véleményünk kinyilvánításához adott, de akár külön fórum is indítható erre a célra, vagy akinek nincs internet elérése, egy postafiókot létre kell hozni. A csapból is ennek kell folynia, a rádióban, a TV hírekben, a sajtóban, mindenhol! Miért? Hogy aki nem hallana róla, az is tudja, hogy szabadon elmondhatja mit szeretne, hogyan látja ő és érezze hogy meghallgatják valóságosan is. Tudjon róla, hogy van rá módja és lehetősége kinyilvánítania a véleményét.
Ha megállt a leejtőn való száguldása hazánknak, akkor az egyezményt teljesítettnek vehetjük, a csatornát fenntartva viszont valós Nemzeti konzultációt lehet folytatni a későbbiekben is bármikor (civil kontroll alatt tartva a vezetőket).

Én így "üvöltenék" a bizonyos utcán.

Nem vagyok:
zsidó, roma, külföldi, szélsőséges, pedofil, kommunista, (párt-, egyház-) hívő

Ami vagyok:
Magyar állampolgár, minden egyes velejárójával, örömével, nyűgjével

 

szerk: kommentelni alább lehet, nem moderálok semmit

Szerző: Ident_  2011.03.30. 22:22 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény facebook tüntetés demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kitero.blog.hu/api/trackback/id/tr222786784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása